Povodně 2024

Praktický průvodce tím, co dělat po opadnutí vody
19. září 2024 Charita Česká republika

Praktický průvodce tím, co dělat po opadnutí vody

Jakmile v zaplavených oblastech opadne voda, ještě není zdaleka vyhráno. V místech, kudy se prohnala povodňová vlna, je nezbytné pohybovat se s rozvahou a dbát zvýšené opatrnosti, především v kontaktu s vodou a potravinami. Na základě doporučení odborníků přinášíme podrobný a praktický návod, jak postupovat a na co si dát naopak pozor.

Charita naplno pomáhá v oblastech zasažených povodní! Přispějte i vy
19. září 2024 Charita Česká republika

Charita naplno pomáhá v oblastech zasažených povodní! Přispějte i vy

Ničivé povodně po sobě zanechaly ohromnou materiální zkázu a nezměrné lidské utrpení. Lidé v postižených oblastech s jejich nedozírnými následky zápolí každý den. V této těžké době se opět ukazuje šíře, pevnost a pružnost naší charitní sítě. Právě díky ní můžeme být všude tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Charita pomáhá obětem povodní, ČBK k tomu vyhlašuje kostelní sbírku
18. září 2024 Charita Česká republika

Charita pomáhá obětem povodní, ČBK k tomu vyhlašuje kostelní sbírku

Charita Česká republika se okamžitě zapojila do pomoci obětem katastrofálních povodní, které postihly naši zemi. Aktivovala povodňové štáby a poskytuje humanitární pomoc. K tomu vyhlásila veřejnou finanční sbírku. Česká biskupská konference (ČBK), která je zřizovatelem Charity ČR, vyzývá návštěvníky bohoslužeb, aby se aktivně zapojili do pomoci obětem povodní, a vyhlásila na neděli 29. září mimořádnou celostátní kostelní sbírku.

Je tu smutek, únava a velké vyčerpání. Potřebujeme dobrovolníky i materiální pomoc, zní z Jesenicka.
17. září 2024 Arcidiecézní charita Olomouc

Charity v Olomoucké diecézi vypsaly materiální sbírku na pomoc nejpostiženějším oblastem v regionu. Děkují také za všechny finanční dary, které putují na národní sbírkový účet Charity na pomoc obětem povodní. Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na místech, která jsou z části stále nedostupná. Nefunguje základní infrastruktura, místní obyvatelé jsou na pokraji sil.

Finanční pomoc státu lidem zasaženým povodněmi
17. září 2024 Charita Česká republika

Finanční pomoc státu lidem zasaženým povodněmi

Na pomoc lidem postiženým povodněmi přispěchalo také Ministerstvo práce a sociálních věcí, které dnes začne prostřednictvím Úřadu práce ČR vyplácet dávku mimořádné okamžité pomoci. Její celková výše může dosáhnout bezmála 73 tisíc korun a jejím smyslem je zabezpečit konkrétní osobu nebo rodinu alespoň na přechodnou dobu. Krom toho mají lidé nárok a ošetřovné či na čerpání neplaceného volna.